Followers

Tuesday, April 23, 2013

VIDEO KARPAL SINGH JATUH TERSEMBAM DIHUMBAN PENYOKONG SENDIRI. @TUNFAISAL #GE13 #BNBAGUS






Selain daripada insiden bom meletup di salah satu Bilik Gerakan Barisan Nasional di Pulau Pinang, satu lagi insiden yang terjadi semalam iaitu ketika Karpal Singh selaku Pengerusi DAP Pusat dalam usaha untuk naik ke pentas ceramah DAP jatuh mencium bumi apabila kerusi roda beliau yang cuba diangkat oleh pengikut-pengikut beliau telah terlepas dari tangan pengikutnya lalu menyebabkan beliau terhumban ke hadapan pentas. Insiden ini telah menyebabkan mulut beliau bengkak, berdarah dan beberapa gigi beliau patah dan ceramah oleh beliau telah dibatalkan serta merta.


p/s- Agak-agak yang tolong angkat Karpal naik atas pentas ni kena buang parti tak? 


Saturday, April 6, 2013

VIDEO PENGAKUAN PENGARAH JACOB & CO TENTANG CINCIN ROSMAH @NAJIBRAZAK @CHEGUBARD



Kronologi Cincin 24 Juta:

1) Pada 15 April 2011, cincin tersebut telah dibawa keluar (shipped out) melalui syarikat perkapalan MALCA- AMIT USA LLC daripada ibu pejabat Jacob & Co yang terletak di New York, Amerika Syarikat untuk dibawa masuk ke Kuala Lumpur, Malaysia



2) Menurut Phillip Nassimi, Director of Fine Jewelry Jacob & Co cincin tersebut dibawa masuk ke Malaysia diatas tujuan pameran dan pemeriksaan oleh Madam Maira Nazabayerva, iaitu seorang pelanggan VVIP Jacob & Co dan bukan di atas tujuan untuk dijual

3) Cincin tersebut kemudiannya sampai di Pelabuhan Singapura terlebih dahulu dan telah diterima oleh Syarikat perkapalan MALCA- AMIT USA yang berpangkalan di Singapura sebelum ianya dihantar ke Kuala Lumpur.

4) Disebabkan Madam Maira Nazabayerva bukan seorang warganegara Malaysia, beliau memerlukan seorang warga tempatan sebagai penama dan 'care taker' cincin tersebut bagi membolehkan cincin tersebut dibawa masuk ke Malaysia. Oleh disebabkan pada waktu ketika itu, Mdm Maira merupakan tetamu di kediaman rasmi Datuk Seri Najib Razak, maka nama Datin Seri Rosmah Mansur telah diguna sebagai penama tersebut. Malang sekali apabila nama Datin Seri Rosmah telah di spin oleh pihak pembangkang dengan mengatakan bahawa beliau telah membeli cincin 24 juta terbabit. 

5) Sebagai bukti cincin tersbut tidak dijual, ianya telah pun diisytiharkan masuk semula ke Amerika Syarikat pada 12 Mei 2011 oleh Department of Homeland Security. Kemudian, pada 16 Mei 2011, satu laporan rasmi berkenaan kemasukan semula cincin tersebut telah dikeluarkan oleh pihak berwajib dan telah pun dikembalikan kepada ibu pejabat Jacob & Co di New York USA. 



6) Untuk pengetahuan, cincin tersebut telah pun dijual kepada seorang lagi pelanggan VVIP Jacob & Co pada bulan Jun 2012 dan bukan kepada Datin Seri Rosmah Mansur. 

Untuk makluman yang lebih jelas, diminta rujuk video terbabit. Tapi kalau dah jenis tak faham bahasa Inggeris,aku tak tahu nak cakap apa. Memang susah lah nak faham. Itulah lain kali jangan dok baca Harakah, KEadilan Daily yang asyik maki hamun tu je....itu asyik memfitnah je..



p/s - Lets vote Barisan Nasional for a #BetterNation!!





Sunday, March 31, 2013

9 PERSOALAN PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH DALAM KITAB BIBLE BAHASA MELAYU @ZULKIFLINOORDIN @ANWARIBRAHIM @NAJIBRAZAK


Persoalan 1

Kenapa Bible Bahasa Melayu kena gunakan kalimah Allah?


Persoalan 2

Kenapa tidak digunakan di dalam semua bahasa? Yakni Bahasa Inggeris, Mandarin, Tamil, Telegu tetapi mesti bahasa melayu?



Persoalan 3

Apa kaitan lagu rasmi negeri dengan penyebaran Bible menggunakan nama Allah? Dalam perlembagaan ada sebut hanya Muslim sahaja yang dibolehkan menyebarkan fahaman agama Islam kepada agama lain, manakala agama lain, TIDAK SAMA SEKALI DIBENARKAN. 





Persoalan 4

Adakah mereka mesti menggunakan nama Allah? Kenapa bukan lagi 'Tuhan Yesus'?




Persoalan 5

Kenapa pula 'orang kita' yang bersungguh/ bermati-matian mempertahankan 'mereka'?




Persoalan 6

Kenapa 'orang mereka' sendiri ada yang tidak bersetuju tetapi 'orang kita' pulak yang beriya?







Persoalan 7

Adakah ini untuk memperjuangkan 'hak kebebasan' mereka ATAU membantu agenda memurtadkan 'orang kita'? 



















Persoalan 8

Adakah dengan memberi 'mereka' memakai/menggunakan Kalimah Allah sesuka hati, ianya dapat mengurangkan kadar pemurtadan / membaiki moral/akidah 'orang kita'? 

Persoalan 9

Jadi, apakah agenda 'mereka' yang sebenar-benarnya?






p/s - Untuk kita sama - sama fikirkan....... 



Ex General Tak dapat Tender Antara Senarai Calon Pakatan Haram @ANWARIBRAHIM

Di bawah merupakan senarai Calon Pakatan Haram :-

Senarai calon PKR (dikemas kini setakat 31 Mac 2013):

1. Gombak - Azmin Ali (penyandang)
2. Paya Besar - Murnie Hidayah Anuar
3. Indera Mahkota - Fauzi Abdul Rahman
4. Batu - Tian Chua (penyandang)
5. Sembrong - Onn Abu Bakar
6. Johor Bharu - Jen (B) Md Hashim Hussein (belum diumumkan)
7. Pasir Gudang - Let Jen (B) Abdul Ghafir Abdul Hamid (belum diumumkan)
8. Selayang - William Leong Jee Ken (penyandang)
9. Kuala Kedah -  Ahmad Kassim (penyandang)
10. Kuantan - Fuziah Salleh (penyandang)
11. Padang Serai - N Surendran
12 .Bagan Serai - Dr Mohd Nor Manutty
13. Pasir Salak - Mustafa Kamil Ayup
14. Gopeng - Dr Lee Boon Chye (penyandang)
15. Kulim-Bandar Baharu - Saifuddin Nasution Ismail (bertukar dari parlimen Machang)
16. Sungai Petani - Johari Abdul (penyandang)
17. Ampang - Zuraida Kamarudin (penyandang)
18. Sabak Bernam - Dr Abdul Aziz Bari
19. Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar (penyandang) - Johor Bharu ?
20. Pandan - Rafizi Ramli
21. Bukit Katil - Shamsul Iskandar Md Akin
22. Batang Lupar - Zulkifli Abang Engkeh
23. Saratok - Ali Biju
24. Hulu Rajang - Abun Sui Anyit
25. Baram - Roland Engan
26. Limbang - Baru Bian
27. Nibong Tebal - Mansor Othman (belum disahkan)
28. Wangsa Maju - Dr Tan Kee Kwong (belum diumumkan)
29. Setiawangsa - Ibrahim Yaacob (belum diumumkan)
30. Segamat atau Kulai - Dr Chua Jui Meng (belum disah dan diumumkan)
31. Batu Pahat - Syed Hamid Ali (belum disah dan diumumkan)

Senarai calon DAP - (kemas kini setakat 31 Mac 2013):

1. Gelang Patah - Lim Kit Siang
2. Bukit Gelugor - Karpal Singh - Kulai, Johor ?
3. Serdang - Teo Nie Ching (penyandang)
4. Beruas - Ngeh Koo Ham (penyandang)
5. Kluang - Liew Chin Tong
6. Ipoh Timur - Thomas Su (belum disah dan diumumkan)
7. Ipoh Barat - Wong Kah Woh (belum disah dan diumumkan)
8. Batu Gajah - V Sivakumar (belum disah dan diumumkan)
9. Bentong - Wong Tuck
10. Seputeh - Teresa Kok (penyandang)
11. Puchong - Gobind Singh Deo (penyandang)

Senarai calon PAS - (kemas kini setakat 31 Mac 2013):

1. Marang - Tuan Guru Abdul Hadi Awang (penyandang)
2. Arau - Tuan Guru Haron Din
3. Shah Alam - Khalid Samad (penyandang)
4. Kota Raja - Dr Siti Mariah Mahmud (penyandang)
5. Pulai - Salahuddin Ayub
6. Padang Terap - Mohd Nasir Zakaria (penyandang - belum diumumkan)
7. Pendang - Mohamad Sabu (belum disah dan diumumkan)
8. Kuala Nerus - Ust Dr Khairuddin At-takiri (belum diumumkan)
9. Rantau Panjang - Siti Zailah Mohd Yusof (penyandang)
10. Tumpat -  Dato' Haji Kamarudin Jaffar (penyandang)
11. Kuala Krai - Dr Haji Mohd Hatta Ramli (penyandang)
12. Parit Buntar - Datuk Ustaz Haji Mujahid Haji Yusof Rawa (penyandang)


P/s - PR letaklah Jeneral ke sesiapa pun, barisan jentera Barisan Nasional tak gentar. Kalau setakat Jeneral yg masuk PR sebab kecewa tender dia tak lulus, BAK DATANG WEYH!!!!


------------------

Saturday, March 30, 2013

REVISITING #MEMALI (VIDEO 2) - MENGHADAPI SAAT-SAAT KEMATIAN




Semasa kami bergerak meninggalkan Kem Tanjung Pari, cuaca amat terang dan terik. Apabila pasukan FRU tiba, dan berhenti kira kira 100-150 meter dari rumah sasaran, hujan rintik rintik sudahpun bermula. Masa ketika itu jam lapan setengah. Kenderaan kami iaitu command vehicle berhenti lalu Komander FRU terus mengeluarkan arahan anak-anak buah untuk turun dan berkumpul di hadapan command vehicle itu. Pada masa yang sama, beberapa butir batu dari lastik telah datang dari arah semak samun kedua-dua belah bahu jalan. Anggota pasukan FRU kemudian bergerak mara, kira kira 50 meter dari rumah itu saya dapat lihat beberapa orang bersenjata keluar dari arah sebelah kanan jalan yang berdekatan dengan rumah suspek.

Mereka berdiri di tengah jalan menghadap command vehicle sambil berteriak melaungkan 'Allahu Akbar!'. Kesemuanya menghayun senjata masing- masing yang terdiri daripada beberapa bilah pedang/parang panjang dalam keadaan yang seakan akan dirasuk. Arahan bersurai diberi oleh Komander FRU tetapi apabila arahan tersebut tidak diendahkan, pasukan FRU mula menembak gas pemedih mata ke arah para penyokong Ibrahim Libya yang bersenjata tadi bagi menyuraikan mereka. 

Kumpulan bersenjata itu kemudian berpecah, berlari-lari ke kiri dan kanan jalan raya. Seorang lelaki, yang bersenjatakan parang/pedang, tetap berdegil dan enggan melarikan diri. Terus tegak berdiri di situ dan tiba-tiba menghayunkan senjata nya lalu terus menerpa ke arah anggota FRU yang terpaksa berundur ke command vehicle kerana mereka tidak dilengkapi senjata berbahaya. Ketika hiruk pikuk inilah saya terdengar bunyi beberapa tembakan dilepaskan. Diikuti dengan beberapa anggota FRU yang rebah ke tanah. Lelaki yang tadinya bersenjata parang terus mara dan merapatkan dirinya kepada command vehicle dan pada masa itu sudah hampir menaiki command vehicle sebelum ditembak dari dalam oleh anggota keselamatan. Lelaki tersebut rebah ke tanah, meninggal dunia

Dari arah semak samun itu tadi , semakin banyak tembakan yang dilepaskan dari kiri dan kanan bahu jalan. Satu tembakan tersasar melepasi saya namun mengenai pipi kanan jurugambar polis tersebut. Ketika keadaan sudah mula untuk tenang, saya membawa jurugambar polis itu ke dek bawah command vehicle. Di bahagian dek bawah, saya ternampak seorang polis berpangkat Sarjan turut ditembak dan darah mula keluar melalui mulutnya. Manakala seorang lagi anggota polis berpangkat konstabel ditembak di tempurung lutut kirinya. Setelah beberapa ketika, konstabel tersebut telah meninggal dunia akibat kecederaan yang dialaminya manakala Sarjan FRU, jurugambar polis dan mayat Konstabel itu tadi dikejarkan ke Hospital Daerah Sik.

Untuk pengetahuan, pada hari kejadian, Pengarah Kementerian Dalam Negeri pada waktu ketika itu, Datuk Yahya ada merayu melalui pembesar suara meminta penyokong penyokong suspek yang berada di rumah dan di sekeliling rumah beliau untuk menyerah diri kepada pihak polis. Datuk Yahya juga mmberanikan diri untuk berjalan menuju ke pintu pagar rumah suspek dan apabila sampai, saya diminta oleh Datuk Yahya untuk membacakan amaran bertulis tadi.

 Selepas itu, Datuk Yahya sekali lagi membuat percubaan untuk berunding, berunding agar mereka menyerah diri kepada polis dan patut membenarkan wanita dan kanak kanak agar keluar dari situ, walau bagaimanapun mereka tetap enggan malah menyatakan bahawa mereka mahu kekal dan menghadapi apa sahaja yang bakal terjadi. Dan sekali lagi, Pengarah iaitu Datuk Yahya memberikan perusuh lima minit lagi untuk menimbangkan tawarannya.

However, the least expected outcome did happened and its saddened me. 

Kerana taksub.


Tunku Muszaffar Shah
OCPD Baling
Kem UKK Tanjung Pari
19 November 1985 / 8.15 pagi