Followers

Saturday, April 6, 2013

VIDEO PENGAKUAN PENGARAH JACOB & CO TENTANG CINCIN ROSMAH @NAJIBRAZAK @CHEGUBARD



Kronologi Cincin 24 Juta:

1) Pada 15 April 2011, cincin tersebut telah dibawa keluar (shipped out) melalui syarikat perkapalan MALCA- AMIT USA LLC daripada ibu pejabat Jacob & Co yang terletak di New York, Amerika Syarikat untuk dibawa masuk ke Kuala Lumpur, Malaysia



2) Menurut Phillip Nassimi, Director of Fine Jewelry Jacob & Co cincin tersebut dibawa masuk ke Malaysia diatas tujuan pameran dan pemeriksaan oleh Madam Maira Nazabayerva, iaitu seorang pelanggan VVIP Jacob & Co dan bukan di atas tujuan untuk dijual

3) Cincin tersebut kemudiannya sampai di Pelabuhan Singapura terlebih dahulu dan telah diterima oleh Syarikat perkapalan MALCA- AMIT USA yang berpangkalan di Singapura sebelum ianya dihantar ke Kuala Lumpur.

4) Disebabkan Madam Maira Nazabayerva bukan seorang warganegara Malaysia, beliau memerlukan seorang warga tempatan sebagai penama dan 'care taker' cincin tersebut bagi membolehkan cincin tersebut dibawa masuk ke Malaysia. Oleh disebabkan pada waktu ketika itu, Mdm Maira merupakan tetamu di kediaman rasmi Datuk Seri Najib Razak, maka nama Datin Seri Rosmah Mansur telah diguna sebagai penama tersebut. Malang sekali apabila nama Datin Seri Rosmah telah di spin oleh pihak pembangkang dengan mengatakan bahawa beliau telah membeli cincin 24 juta terbabit. 

5) Sebagai bukti cincin tersbut tidak dijual, ianya telah pun diisytiharkan masuk semula ke Amerika Syarikat pada 12 Mei 2011 oleh Department of Homeland Security. Kemudian, pada 16 Mei 2011, satu laporan rasmi berkenaan kemasukan semula cincin tersebut telah dikeluarkan oleh pihak berwajib dan telah pun dikembalikan kepada ibu pejabat Jacob & Co di New York USA. 



6) Untuk pengetahuan, cincin tersebut telah pun dijual kepada seorang lagi pelanggan VVIP Jacob & Co pada bulan Jun 2012 dan bukan kepada Datin Seri Rosmah Mansur. 

Untuk makluman yang lebih jelas, diminta rujuk video terbabit. Tapi kalau dah jenis tak faham bahasa Inggeris,aku tak tahu nak cakap apa. Memang susah lah nak faham. Itulah lain kali jangan dok baca Harakah, KEadilan Daily yang asyik maki hamun tu je....itu asyik memfitnah je..



p/s - Lets vote Barisan Nasional for a #BetterNation!!





1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI