Followers

Saturday, July 16, 2011

PAS KENA MARAH DENGAN DAP.PAS NANGIS!!!!


PAS buat U-TURN EMERGENCY!!

161359 Julai 2011
Keputusan Ustaz Azizan untuk menutup semua pusat hiburan di Kedah bagi menghormati bulan Ramadhan adalah satu tindakan yang amat baik, baik untuk imej PAS dan untuk beliau sendiri. Pada mulanya, aku kagum sebab buat pertama kalinya, PAS walk their talk. Inilah apa yang diharapkan oleh seantero rakyat Kedah iaitu melakukan perubahan because this is why they were voted in, to make a changes, to make something that the BN cannot do during their reign dan Ustaz Azizan juga ada beritahu bahawasanya peraturan yang akan dilakukan ini adalah tertakluk kepada Enakmen Hiburan dan Tempat- Tempat Hiburan yang wujud sejak 1997, iaitu semasa pemerintahan BN, walau bagaimanapun ianya tidak dilaksanakan. Kenyataan daripada Ustaz Azizan ini sudah tentu nak menyalahkan kerajaan BN walaupun yang memerintah Kedah sekarang adalah mereka, PAS dan ini jelas menunjukkan UStaz Azizan adalah seorang yang tidak bertanggungjawab dan takut untuk menerima kritikan atas keputusan yang dibuat olehnya. Penutupan pusat hiburan itu juga merangkumi pertunjukan pancaragam, persembahan nyanyian di hotel, restoran dan bar, warung kopi, karaoke dan disko dan Hungry Ghost Festival yang jatuh pada bulan ramadhan juga tidak terlepas dari tindakan ini.


Walau bagaimanapun, langit tidak selalu cerah, tuan ampunya PAS iaitu DAP secara terang-terangan menentang larangan tersebut apabila Kit Siang berkata bahawa DAP Kedah tidak pernah bersetuju dengan larangan dan perkara itu tidak dibangkitkan pada mesyuarat majlis Pakatan Rakyat Kedah meskipun dipersetujui bahawa perkara-perkara yang sensitive kepada lain-lain komuniti seperti larangan pusat hiburan ketika bulan Ramadan seharusnya dibincangkan pada mesyuarat majlis Pakatan Rakyat negeri terlebih dahulu.

“Dalam keadaan ini, Datuk Seri Azizan seharusnya mempertimbangkan semula dan memansuhkan keputusan untuk melaksanakan sepenuhnya Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997 khususnya ketika kerajaan negeri BN (dulu) tidak berbuat demikian sepanjang 11 tahun sehingga ia jatuh pada pilihan raya umum 2008,” kata Kit Siang lagi.

Di sini sekali lagi kita boleh lihat bahawa Pakatan Rakyat ingin mengambil jalan mudah dengan menarik sama BN dalam permasalahan negeri yang ditadbirnya. Sehinggakan Dewan Pemuda Pas melalui Exconya Mohd Firdaus Jaafar mengeluarkan satu kenyataan BODOH LAGI BINGAI iaitu>>>>>>>

“Ini adalah akibat apabila UMNO yang merupakan parti tunjang di dalam BN tidak menjelaskan Islam yang sebenar sehinggakan selepas 54 tahun merdeka,MCA masih ‘terkapai-kapai’ dalam hendak memahami Islam. Agama hanya digunakan apabila ada kepentingan politik semata-mata.Islam hanya dibibir mereka bagi mengaburi mata rakyat kononnya merekalah pejuang agama. Ini berbeza dengan DAP yang amat-amat menghormati Islam sebagai agama rasmi negara.,”katanya.

Yang menariknya Mohd Firdaus mengatakan yang DAP ini amat menghormati Islam sebagai agama rasmi tapi pada aku, DAP TERANG-TERANG MENENTANG KEPUTUSAN USTAZ AZIZAN dan yang lebih penting lagi kalau kita lihat dalam Dasar Bersama Pakatan Rakyat di dalam buku jingganya ada menyebut RELIGIOUS TOLERANCE selaras dengan Perkara 153 sebagai salah satu daripada tiga perkara yang diangkat sebagai asas di dalam DASAR BERSAMA dan sekali lagi ianya hanyalah retorik politik yang dikepalai oleh AnUwar Ibrahim.

LIHAT LINK INI UNTUK BUKU JINGGA

Selepas Kit Siang, Ustaz Azizan diasak pula oleh Singa Malaya TAK BERGIGI iaitu Karpal Singh Auta. Seantero rakyat tanah melayu tahu si singa Malaya TAK BERGIGI ini lah yang dulu pernah meminta PAS untuk MELANGKAH MAYATNYA DAHULU sekiranya ingin teruskan dengan ideology NEGARA ISLAM. Setelah diasak bertubi-tubi,depan belakang kiri dan kanan, sepertimana juga PAS diasak tentang pendirian NEGARA ISLAMnya, akhirnya Ustaz Azizan bersetuju untuk mempertimbangkan semula Enakmen Hiburan dan Tempat-Tempat Hiburan 1997. Kalau DAP boleh paksa PAS tukar pendirian daripada NEGARA ISLAM kepada NEGARA KEBAJIKAN,setakat Ustaz Azizan ni apalah sangat, seperti mengopek kacang Guangdong cap ngan yin sahaja.

DENGAN SEGALA FAKTA YANG TELAH DIBERIKAN, AKU DENGAN INI MENGISYTIHARKAN BAHAWA PAS MEMANG LEMBU DAP!!!!!
“Kita bersyukur dengan pendirian DAP kerana sanggup bekerjasama dengan PAS, asalkan Pas tidak mendirikan negara Islam” – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian 12 Mei 1999

TAKBIRR!!!!


Laju-Laju Perahu Laju,

Perahu Bernama Si Kapal Layar,

Jaga-Jaga Orang Melayu,

Ditelan Naga Dibelit Ular.

~wakdanial~

No comments: