Followers

Tuesday, October 16, 2012

PESTA ARAK DI SELANGOR: DEMI RAKYATTTTTTTTTT...KATANYA.Tuan-tuan dan puan-puan, gadis-gadis dan abang kacak, mempersembahkan OKTO BEER FEST!!!! Kalau dulu, OKTO BEER FEST seperti ini hanya boleh didapati di negara asalnya Jerman, tetapi kini diatas nama globalisasi dan memenuhi tagline 'NEW HOPE NEW INSPIRATION' yang dibawa oleh parti PKR, Kerajaan Negeri Selangor 'membawakan' kepada RAKYATTTTTT....festival yang sudah menjadi satu budaya di Jerman ke Malaysia buat julung kalinya! Syabas diucapkan di atas kecekapan pemerintahan kerajaan Negeri Selangor sekarang kerana berjaya membela RAKYATTTTTT. 

Apa itu OKTOBER FEST?

Oktober Fest adalah merupakan satu festival untuk meraikan 'ARAK' secara besar-besaran dan diadakan di Munich, selama 16 hari berturut-turut dari hujung bulan September sehingga minggu pertama bulan Oktober. Nama Oktober Fest ini diambil sempena bulan Oktober yang selalu diadakan festival ini. Untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan, festival ini sudah menjadi satu budaya buat masyarakat Munich, kerana festival sudah dijalankan turun temurun sejak tahun 1810 dan dipelopori oleh King Ludwig I sempena perkahwinannya dengan Puteri Therese of Saxe-Hildburghausen pada Oktober 12,1810. Semenjak tarikh tersebut, festival ini diabadikan sebagai festival wajib setiap tahun di Munich. Selain arak, dihidangkan juga makanan-makanan lain seperti babi dan sebagainya. Di dalam festival ini juga, turut diadakan 'GAY DAY' buat GAY-GAY disana. 

Apa itu OKTO'BEER' FEST? 

OKTO'BEER' FEST merupakan satu festival dua hari berturut-turut yang menyerupai OKTOBER FEST yang diadakan di Malaysia, untuk lebih spesifik lagi di Klang Selangor, dan untuk lebih spesifik lagi di Centro Mall, pelawat dihidangkan dengan arak, sate, PORK KNUCKLE (salah satu part di badan babi yang dikatakn rangup dan sedap), dan  footlong sosej iaitu sejenis sosej babi, pretzel dan macam-macam lagi. Dan seperti mana pesta-pesta arak yang lain, gadis-gadis pelayan yang seksi dan menggiurkan berpakaian tema seperti di Oktober Fest di Munich juga turut hadir bagi menjamu mata abang-abang kacak. Selain daripada gadis seksi yang menghiburkan, live band juga  disediakan sebagai halwa telinga bagi pelawat-pelawat yang tidak mempunyai nafsu kepada gadis-gadis seksi. Walaupun tiada GAY DAY seperti di Munich tetapi hati gua merasakan ianya akan diadakan untuk edisi akan datang dan Ada benda yang lebih penting lagi tentang pesta nih, seperti mana RAKYATTTTTT MALAYSIA SUKAKAN :-
Selain di Centro Mall Klang, Oktobeer Fest juga telah meluaskan jajahan takluk mereka ke beberapa daerah di Selangor, dan tidak lupa juga di Penang, Gurney Paragon. Berikut adalah gambar-gambar gadis-gadis sexy Oktobeer Fest cukup untuk menggambarkan suasana di Pesta tersebut. 

Pesta ini juga merupakan kerjasama simbolik kerajaan Selangor dan kerajaan Kedah dalam mempromosikan arak dan kelab malam, yalah, kalau di Kedah, kelab malam baru banyak diluluskan dan tanpa ARAK, apalah sangat KELAB MALAM tu ye dak? Isu kelab malam di Kedah boleh dilihat di sini Ramai jugak yang pompang-pompang sebut pasal kilang arak sebelah highway tu, gua hairan jugak nih, dulu ada jugak yang pompang-pompang nak tutup kilang tu kalau menang Selangor, sekarang dah menang, bila ditanya pasal kilang tu, dia kata ITU AHMAD ALBAB YANG PUNYAAAAAAAAA. 

Jadi, mungkin sebab itulah gua rasa kilang itu masih teguh berdiri. 

Itu belum gua dedah pasal muzik event tiap-tiap minggu dekat Sepang. PBT luluskan, last-last polis juga jadi balaci pergi event tu tangkap budak tingtong. Pusher jual 'barang' macam jual popcorn. 

Sekian, pendedahan satu lagi kejayaan manis Pakatan. Demi RAKYATTTTTTTTT....katanya.
p/s: Nasib baik si polan bin si polan yang kata nak tutup kilang kaler ijau tepi highway tu tak janji nak kerat konek mahupun bogel depan Pavilion kalau tak tutup jugak kilang tu time depa menang Selangor. Kalau tak, gua seru satu Malaysia tuntut. Kah3.

No comments: